Místo: Brno, Jihomoravský kraj
Jeho přínos: 100% prožívaná kvalita života, podpora bioprodukce, čerstvých potravin v nejvyšší kvalitě. V jeho restauraci kromě maximální gastronomické úrovně a kultury stolování je veden i personál k pozitivnímu „vyzařování“ a vytváření pohodového prostředí. Vše dotahuje do konce, interiér dle pravdel feng-shui, denní světlo k jídlu, čerstvá zelenina jako základ stravy. Je jeden z mála lidí, které znám, který dokázal uspět s tématem zdravého životního stylu bez kompromisů, zaujal svou činností širokou veřejnost (ne jen konkrétní názorovou menšinu) a „dobyl“ území tvrdého byznysu (Multiplex Velký Špalíček) s nabídkou zdravého jídla a myšlenkami spojenými s kvalitou života. Krom jiného sponzoruje svými veganskými rauty řadu společenských aktivit pořádaných neziskovými organizacemi – benefiční akce, volnočasové aktivity pro děti.
Proč doporučuji: Tvrdý dříč, který se nebál riskovat a úspěšně podniká v oboru zdravé výživy a osvěty zdravého životního stylu. Tam, kde jiné státní instituce utrácejí státní dotace s nevalným úspěchem svých kampaní, Miroslav Korbička změnil (a stále každý den mění) stravovací návyky tisícovek Brňanů bez jakékoliv podpory.
Aktuální projekty a aktivity: Postupně se rozšiřující síť restaurací zdravého životního stylu Rebio
Doporučuje: David Bartůšek